Maastricht – Bosscherweg 36

Overzicht

Omschrijving

DE VERMELDE PRIJS BETREFT BIEDEN VANAF € 350.000,- k.k. Aan de rand van de wijk Boschpoort, nabij het Boschstraatkwartier en de Maas, bieden wij u deze vrijstaande Rijksmonumentale Brugwachterswoning aan met een karakteristieke uitstraling. Deze Brugwachterswoning is gesitueerd bij sluis 19 van de Zuid-Willemsvaart en vormt samen met de sluis, het jaagpad, de waterduiker en…

Kenmerken

Koopprijs
€ 350.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1965
Soorten
Geen garage
Oppervlakte
142 m2

Media

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 350.000,- k.k.
Status
Beschikbaar

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1965
Bouwvorm
Bestaande bouw
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Pannen

Locatie

Adres
Bosscherweg 36
Plaats
Maastricht
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
142 m2
Inhoud
725 m3
Perceel oppervlakte
173 m2

Indeling

Verdiepingen
4
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2

Buitenruimte

Type
Achtertuin
Positie
Noordoost
Achterom
Ja
Lengte
1000 cm
Breedte
450 cm
Oppervlakte
45 m2

Onderhoud

Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Woonhuis

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Omschrijving

DE VERMELDE PRIJS BETREFT BIEDEN VANAF € 350.000,- k.k.

Aan de rand van de wijk Boschpoort, nabij het Boschstraatkwartier en de Maas, bieden wij u deze vrijstaande Rijksmonumentale Brugwachterswoning aan met een karakteristieke uitstraling.
Deze Brugwachterswoning is gesitueerd bij sluis 19 van de Zuid-Willemsvaart en vormt samen met de sluis, het jaagpad, de waterduiker en de naburige sluiswachterswoning een onverbrekelijk functioneel geheel.

De woning bevat onder andere een souterrain, woonkamer, keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers en een tuinberging en is gelegen op een perceel van 173 m².
Diverse voorzieningen zijn in de directe omgeving aanwezig, evenals het centrum van Maastricht, welke op loop- en fietsafstand gelegen is. Tevens zijn er ook goede verbindingen met uitvalswegen richting Eindhoven-Luik (A2) en Valkenburg-Heerlen-Aachen (A79).

Algemeen:
Bouwjaar: 1965
Inhoud: 725 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 142 m²
Overige inpandige ruimte: 47 m²
Perceeloppervlakte: 173 m²
Aanvaarding: in onderling overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: HR++ beglazing, dak van tuinberging is voorzien van unidekplaten

Installaties:
Centrale verwarming: Remeha Avanta HR-combi-ketel, eigendom (bouwjaar 2023)
Warm water voorziening: middels de cv-installatie

Indeling:
• Kelder:
Vanuit de entree is er toegang tot de provisiekelder van ca. 28 m², alwaar de cv-installatie zich bevindt.

• Begane grond:
Aan de voorzijde, met zicht op de sluis en de Zuid-Willemsvaart, bevindt zich de entree van de woning. De entree met meterkast is in het midden van de woning gelegen, van waaruit de woonkamer, keuken, toiletruimte en badkamer te bereiken zijn. De woonkamer van ca. 19 m² bevindt zich aan de linkerzijde. Aan de overzijde aan de rechterkant bevindt zich de gesloten keukenruimte van ca. 19 m², welke voorzien is van een aanbouwkeuken met oven, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en gootsteen. Aan het einde van de entree bevindt zich een portaal van waaruit de tuin toegankelijk is en
alwaar de toiletruimte en badkamer zich bevinden. De badkamer is voorzien van een douche en een vaste wastafel.

• 1e verdieping:
De authentieke trap leidt u naar de eerste verdieping, alwaar via de overloop 2 slaapkamers en de badkamer te bereiken zijn. Slaapkamer I van ca. 19 m² is voorzien van een laminaatvloer. Slaapkamer II van ca. 19 m² is voorzien van vloerbedekking. De halfhoog betegelde badkamer van ca. 2 m² is voorzien van een douche en vaste wastafel.

• 2e verdieping:
De authentieke trap leidt u verder naar de tweede verdieping, alwaar via de overloop eveneens 2 slaapkamers en de toiletruimte met fonteintje te bereiken zijn. Slaapkamer III van ca. 19 m² is voorzien van een laminaatvloer, keukenblok met gootsteen en een dakkapel aan de voor- en achterzijde. Slaapkamer IV van ca. 19 m² is voorzien van een laminaatvloer en heeft eveneens een dakkapel aan de voor- en achterzijde. De halfhoog betegelde badkamer van ca. 2 m² is voorzien van een douche en vaste wastafel.

• Bijgebouwen:
De naast de woning gelegen berging van ca. 20 m² is voorzien van een toegangsdeur, te bereiken via de zijgevel.

• Tuin:
Achter en aan de linkerzijde van de woning is de tuin bereikbaar alwaar de stenen berging gelegen is en er toegang is tot de straat.

Ligging:
De wijk Boschpoort is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Maastricht, deze is namelijk op loop- en fietsafstand gelegen. Daarnaast zijn ook Smeermaas en Lanaken makkelijk te bereiken. Ook zijn er goede verbindingen met uitvalswegen richting Eindhoven-Luik (A2) en Valkenburg-Heerlen-Aachen (A79). Diverse voorzieningen waaronder winkels, recreatie en spotfaciliteiten zijn in de directe omgeving aanwezig.

Verkoopvoorwaarden en overige informatie:
– Zowel de opkoopbescherming van de Gemeente Maastricht, als de zelfbewoningsplicht voor een periode van 3 jaar is bij de verkoop van deze woning van toepassing.

– Iedere belangstellende kan zijn interesse tot aankoop kenbaar maken. Deze interesse, vertaald in een éénmalig bod, dient schriftelijk vóór WOENSDAG 1 MEI 2024, 12.00 uur, kenbaar gemaakt te worden bij Notariskantoor VHN NOTARISSEN, ALEXANDER BATTALAAN 44 te 6221 CE Maastricht in een gesloten envelop (persoonlijk of aangetekend) ter attentie van Belvédère Wijkontwikkelingsmaatschappij BV onder vermelding van “bod Bosscherweg 36 Maastricht”.

– Dit eenmalig bod, lees de ultieme bieding, dient inclusief eventuele ontbindende voorwaarden zoals voorbehoud financiering (hoogte financiering en datum ontbindende voorwaarde) of andere voorwaarden te zijn. Bij het uitbrengen van het bod verzoeken wij u om bijgaand biedingsformulier en Bibob quickscan formulier te gebruiken;

– Op deze verkoop zijn de Algemene voorwaarden voor de verkoop van onroerende zaken door de gemeente Maastricht van toepassing

– Uitnodiging: Deze informatie wordt aan meerdere personen verstrekt, aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De aanbieding van dit object dient te worden gezien als een uitnodiging om een schriftelijke bieding te doen.

– Gunning: Verkoper behoudt zich het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde met de hoogste bieding. Verkoper behoudt zich het recht om niet te gunnen.

– Overeenkomst: Koper kan aan een mondelinge overeenkomst geen rechten ontlenen, verkoper behoudt zich tot dat er tussen partijen een schriftelijke overeenkomst tot stand is gekomen alle rechten voor. Verkoper is pas gehouden aan de overeenkomst nadat de akte door beide partijen is getekend. Een eventuele overeenkomst komt pas tot stand en aan de inhoud ervan kunnen pas rechten worden ontleend nadat is voldaan aan de navolgende cumulatieve eisen, te weten;
a. ondertekening door koper;
b. door of namens het College van Burgemeester en Wethouders het aangaan van deze overeenkomst wordt
goedgekeurd;
c. een formeel en onvoorwaardelijk besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders Belvédère
Wijkontwikkelingsmaatschappij B.V. dat expliciet is gericht op het aangaan van deze overeenkomst;
d. de overeenkomst namens Verkoper is ondertekend.

– Koopakte: Behoudens nadere afspraken gelden de standaardregels zoals deze voorkomen in de model-koopakte, die is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM, de consumentenbonden en de Vereniging Eigen Huis.
Eventueel door de koper te maken voorbehouden worden alleen opgenomen als deze in de bieding zijn opgenomen.

– Integriteitsclausule:
a. Op deze overeenkomst is de “Beleidsregel voor de toepassing van de Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur gemeente Maastricht” vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders op 27 juni 2023, van toepassing. Door ondertekening verklaart koper kennis te hebben genomen van deze beleidsregel. In deze beleidsregel is opgenomen dat bij vastgoedtransacties waarbij de gemeente onroerend goed verkoopt in beginsel een Bibob-toets kan plaatsvinden. Koper dient hiervoor het bijgevoegde quickscan formulier in te vullen zoals bij deze overeenkomst gevoegd.
b. Verkoper kan deze overeenkomst onmiddellijk en naar eigen keuze ontbinden, zonder gehouden te zijn tot
vergoeding van eventuele schade en zonder daarbij een termijn in acht te hoeven nemen, voor zover:
a. er sprake is van een ernstig of een mindere mate van gevaar dat de vastgoedtransactie als gevolg van deze overeenkomst mede zal worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen of te verkrijgen, op geld waardeerbare voordelen te benutten;
b. er sprake is van feiten en omstandigheden die erop wijzen of redelijkerwijs doen vermoeden dat verkoper in relatie staat tot strafbare feiten;
c. er sprake is van feiten en omstandigheden die erop wijzen of redelijkerwijs doen vermoeden dat ter vervreemding dan wel verkrijging van deze vastgoedtransactie een strafbaar feit is gepleegd;
d. koper heeft nagelaten de vragen die hem door de gemeente zijn gesteld op grond van artikel 30 Wet Bibob, volledig en naar waarheid te beantwoorden, of
e. koper heeft nagelaten de vragen die hem door het Landelijk Bureau Bibob zijn gesteld op grond van artikel 12, vierde lid Wet Bibob, volledig en naar waarheid te beantwoorden.
c. De begrippen ernstig gevaar, mindere mate van gevaar, strafbare feiten, in relatie staan tot en feiten en omstandigheden die erop wijzen of redelijkerwijs doen vermoeden, hebben in deze overeenkomst de betekenis die hen in de Wet Bibob toekomt.
d. Verkoper kan het Landelijk Bureau Bibob met het oog op diens taak zoals bedoeld in artikel 9, derde lid Wet Bibob, om advies vragen.

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Media

Brochures

Download media