Maastricht – Kapoenstraat 16

Overzicht

Omschrijving

In dit gerenoveerde Rijksmonumentale stadscomplex bieden wij de (momenteel verhuurde) begane grond en souterrain te koop aan. Bij dit complex hoort een centraal gelegen cour met aan weerszijden schitterende monumentale gevels, een heerlijke plaats om te genieten van rust buiten de hectiek van de binnenstad of desgewenst (binnen kantoortijden) te gebruiken als parkeerplaats. Dit object…

Kenmerken

Koopprijs
€ 290.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1759
Soorten
Parkeerplaats, Geen garage
Oppervlakte
53 m2
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Media

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 290.000,- k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1759
Bouwvorm
Bestaande bouw

Locatie

Adres
Kapoenstraat 16
Plaats
Maastricht
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
53 m2
Inhoud
160 m3

Indeling

Verdiepingen
2
Aantal kamers
2

Buitenruimte

Achterom
Nee

Onderhoud

Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Woonhuis

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Omschrijving

In dit gerenoveerde Rijksmonumentale stadscomplex bieden wij de (momenteel verhuurde) begane grond en souterrain te koop aan. Bij dit complex hoort een centraal gelegen cour met aan weerszijden schitterende monumentale gevels, een heerlijke plaats om te genieten van rust buiten de hectiek van de binnenstad of desgewenst (binnen kantoortijden) te gebruiken als parkeerplaats. Dit object is zowel geschikt voor detailhandel, dienstverlening, kantoor, culturele als voor maatschappelijke bedrijfsactiviteiten. Een bestemmingswijziging kan wonen in dit object mogelijk maken.

Deze ruimte is verhuurd en doet momenteel dienst als bedrijfslocatie voor een webdevelopment- en online marketingbureau. De optie om dit object op relatief korte termijn beschikbaar te krijgen voor eigen gebruik is bespreekbaar.

Het object is gelegen in het Jekerkwartier, in het monumentale centrum van Maastricht, nabij het Vrijthof, met legio parkeergelegenheid op loopafstand. In de gevel bevinden zich diverse authentieke elementen waaronder gevelstenen en glas-in-loodramen. Vanwege de monumentale status zijn de buitengevels beschermd en mogen niet worden aangepast.

INDELING

Souterrain:
De ruime entreehal op de begane grond geeft toegang tot het (gewelfd) souterrain. Hier vindt u een modern toilet met separaat fonteintje. De grootste ruimte (ca 11 m²) betreft bergruimte die tevens plaats biedt aan de cv-ketel.

Begane grond:
Dit karakteristieke object heeft twee toegangen: aan de straatkant en via dubbele openslaande deuren aan de zijkant. Tevens is de cour bereikbaar vanuit de achterste ruimte. De begane grond is gesplitst in twee ruimtes. Een kleine portiek aan de straatkant geeft rechtstreeks toegang tot een ruimte van ca 26 m². Hier treffen we een mooie houten vloer aan, die doorloopt naar achteren, het glas-in-lood en de doorkijk naar de buurpanden maken dat het authentieke karakter van het pand ook aan de binnenzijde zichtbaar. Een hal (met rvs handwasbak) leidt naar de tweede ruimte, deze meet ca 22 m². Deze biedt zicht op de intieme cour, die via grote openslaande deuren ook toegankelijk is. Beeldbepalend element is de mooie schouw. In deze ruimte bevindt zich een eenvoudig keukenblok. Tussen beide ruimtes ligt de (gezamenlijke) centrale hal van ca 10 m².

Exterieur:
Aan de achterzijde van dit object bevindt zich de cour, die omringd is door schitterende monumentale gevels. Tijdens kantooruren kan hier worden geopteerd voor een gereserveerde parkeerplaats, maar deze ruimte, van binnen bereikbaar via de openslaande deuren, kan ook worden gebruikt als rustig gelegen binnentuin (zoals zichtbaar op de foto).

Ligging:
Het object ligt hartje centrum van Maastricht, in het geliefde Jekerkwartier, op steenworpafstand van het Vrijthof, Onze Lieve Vrouweplein en het stadspark.
Maastricht telt ca. 122.300 inwoners en is één van de oudste steden die Nederland kent. De rijke historie van Maastricht vertaalt zich onder meer in de ongeveer 1.660 Rijksmonumenten en 3.500 gemeentelijke monumenten.
Maastricht beschikt over diverse zakelijke dienstverleners, zorginstellingen, hotels, een golfbaan, een groot stadspark, scholen en universiteiten.

Bereikbaarheid: Per auto: vanaf de A2 is het object binnen 9 minuten te bereiken. Per openbaar vervoer: busverbindingen richting Centraal Station stoppen binnen loopafstand.

Parkeren:
Op het achtergelegen parkeerterrein is er één gereserveerde parkeerplaats, te gebruiken tijdens kantooruren. Daarnaast zijn in de nabij omgeving voldoende parkeermogelijkheden.

Bestemming:
Het object is binnen vigerend bestemmingsplan ´Centrum´ bestemd als ´Enkelbestemming Centrum´. Het bestemmingsplan is op eerste aanvraag beschikbaar via ons kantoor.

Opleveringsniveau:
Het object wordt in verhuurde staat (´as-is, where-is´) opgeleverd. Het object kent een kantoortechnisch opleveringsniveau. De optie om dit object op relatief korte termijn beschikbaar te krijgen voor eigen gebruik is bespreekbaar.

Bijzonderheden:
Verkoop van dit object is te allen tijde onder voorbehoud van schriftelijke goedkeuring door eigenaar.
Vereniging van Eigenaren:
Het object is onderdeel van VVE Kapoenstraat 14-16 te Maastricht (gezamenlijk 230/2104e deel). De maandelijkse bijdrage in servicekosten bedraagt € 103,- (per 2022).

Media

Brochures

Download media

Kaart

In de buurt

Verkocht

6211 JB Maastricht

Maastricht – Witmakersstraat 14B

€ 545.000,- k.k.

Verkocht

6211 KW Maastricht

Maastricht – Kanunnikencour 9

€ 425.000,- k.k.

Verkocht

6211 KW Maastricht

Maastricht – Kanunnikencour 7C 02

€ 498.000,- k.k.