Maastricht – Kleine Looiersstraat 6-6a,b,c

Overzicht

Omschrijving

Dit prachtige, karakteristieke beleggingspand in het Jekerkwartier is een unieke plek om te wonen en te werken. Het pand bestaat uit een zeer ruim voorhuis met drie appartementen, een kantoor-/werkruimte met corridor en een pand gelegen aan de Grote Looiersstraat 13c, voorzien van een eigen entree. Aan de voorzijde ziet u de entree van de…

Kenmerken

Koopprijs
€ 1.300.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1875
Soorten
Geen garage
Oppervlakte
340 m2
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Gedeeltelijk verhuurd, Beschermd stads of dorpsgezicht

Media

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 1.300.000,- k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1875
Bouwvorm
Bestaande bouw
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Pannen

Locatie

Adres
Kleine Looiersstraat 6-6a,b,c
Plaats
Maastricht
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
340 m2
Inhoud
1.280 m3

Indeling

Verdiepingen
8
Aantal kamers
17
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
4

Buitenruimte

Achterom
Nee

Onderhoud

Onderhoud binnen
Matig tot redelijk
Onderhoud buiten
Matig tot redeljk
Woonhuis

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Omschrijving

Dit prachtige, karakteristieke beleggingspand in het Jekerkwartier is een unieke plek om te wonen en te werken. Het pand bestaat uit een zeer ruim voorhuis met drie appartementen, een kantoor-/werkruimte met corridor en een pand gelegen aan de Grote Looiersstraat 13c, voorzien van een eigen entree. Aan de voorzijde ziet u de entree van de kantoor-/werkruimte en de entree van de drie appartementen. Het achterhuis kunt u bereiken via een onderdoorgang in de Grote Looiersstraat. Slechts zelden komt in het Jekerkwartier een pand van deze omvang te koop en de indeling met drie appartementen, een achterhuis én een kantoorruimte is uniek.

Aan de Kleine Looiersstraat woont (en werkt) u in de luwte van het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein. Het Jekerkwartier heeft prachtige straatjes met een eeuwenoude geschiedenis en natuurlijk de Jeker, die zich een weg baant door dit unieke stukje Maastricht. Terrasjes, restaurants en vele culturele voorzieningen zijn op loopafstand aanwezig.

Indeling Kleine Looiersstraat 6:

Begane grond:
De dubbele deuren met glas geven toegang tot een zeer grote, multifunctionele ruimte van maar liefst 68.6m². Het hoge plafond (circa 3,50 meter), de grote ramen en de royale frontbreedte zorgen voor een aangename plek om te werken of wonen. Achter een van de deuren is een toiletruimte met portaal en de openslaande deuren naast de pantry geven toegang tot een berging.

Verrassend is de grote corridor van 61m², die de Kleine Looiersstraat 6 en Grote Looiersstraat 13C met elkaar verbindt. Dankzij de diepte van meer dan 10 meter, de zeer royale breedte en het vele glas is dit een inspirerende ruimte om te werken. Daarnaast kan deze ruimte deels worden verwijderd om een grote tuin te realiseren en/of deels te worden gebruikt als serre.

Vanaf de straat ziet u niet alleen de openslaande deuren naar de grote, multifunctionele ruimte maar ook een deur naar een mooie hal van waaruit u met de trap naar de 3 zelfstandige appartementen kunt.

Kleine Looiersstraat 6A: Appartement 1, 1ste verdieping;
Dit appartement heeft drie slaapkamers, een badkamer, toiletruimte, dubbele overloop en een zeer lichte woonkamer met halfopen keuken. De woonkamer en keuken zijn aan de straatzijde gesitueerd en hebben een aangename sfeer dankzij de vele ramen. In de keuken ziet u een eenvoudige wandopstelling met merendeels losse apparatuur. De badkamer met ligbad is, net als de toiletruimte, te bereiken vanaf de overloop.

Kleine Looiersstraat 6B: Appartement 2, 2de verdieping;
Op de tweede verdieping gelegen appartement bestaande uit een woonkamer met halfopen keuken, dubbele overloop, een zeer ruime slaapkamer met studeerkamer en inpandig balkon, een badkamer met ligbad en een separate toiletruimte gesitueerd.

Kleine Looiersstraat 6C: Appartement 3, 3de verdieping;
Volg de vaste trap op de overloop naar het derde appartement met woonkamer, open keuken, een slaapkamer en een badkamer grenzen. De slaapkamer heeft, net als de woonkamer, twee kleine dakkapellen en de prachtige dakconstructie is op vele plekken in het zicht.

Vierde verdieping: Algemene ruimtes;
Op de bovenste verdieping, te bereiken met een vaste trap, is een praktische zolderruimte met c.v.-opstellingen en bergingen voor de afzonderlijke appartementen.

Indeling Grote Looiersstraat 13C:

Begane grond:
Dit pand heeft een eigen, overdekte entree, een hal met de trapopgang en een toiletruimte met fonteintje. Verder is er een multifunctionele ruimte van 23,6m². Vanuit deze ruimte kijkt u naar de corridor en het achterterrein, wat aansluit op het parkeerterrein van De Rode Brug.

Eerste verdieping Grote Looiersstraat 13c:
Vanuit de hal heeft u toegang tot een overloop die dankzij het grote raam in verbinding met de loggia staat. Verder zijn op deze verdieping een L-vormige woonkamer en een dichte keuken gesitueerd, voorzien van een eenvoudige wandopstelling.

Tweede verdieping Grote Looiersstraat 13c:
Overloop, twee slaapkamers, badkamer en een cv-ruimte. Hier ziet u de prachtige, houten dakconstructie en in de nok is een kleine bergzolder. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, toilet en een wastafel.

Exterieur:
Op het achterterrein ziet u de mooie poort die toegang geeft tot de overdekte entree. Via deze entree zijn het achterpand en een smalle tuin, parallel aan de corridor, te bereiken. Naar eigen wens is de tuin te vergroten door (een deel van) de corridor te verwijderen.

Bijzonderheden:
– De Kleine Looiersstraat 6 is Rijksmonument en de Grote Looierstraat 13c is een gemeentelijk monument (dominant bouwwerk). Beide objecten zijn tevens een
beschermd stadsgezicht;
– Het geheel verkeert in redelijke staat;
– Alle appartementen zijn voorzien van eigen g/w/e en meterkast;
– Schriftelijkheidsvereiste: Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot
deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend;

Media

Kaart

In de buurt

Verkocht

6211 JB Maastricht

Maastricht – Witmakersstraat 14B

€ 545.000,- k.k.

Verkocht

6211 KW Maastricht

Maastricht – Kapoenstraat 16

€ 290.000,- k.k.

Verkocht

6211 KW Maastricht

Maastricht – Kanunnikencour 9

€ 425.000,- k.k.